Pangasius (filé) na víně s paprikou
Potřebné ingredience
2 dcl bílého vína, 1kg Pangasiuse (filé nebo jakákoliv ryba podle chuti), 2dcl vody,2 smetany ke šlehání, 2 čerstvé červené nebo oranžové papriky, sůl, solamyl
Postup přípravy
Nakrájíme si 2 červené (oranžové) papriky na kostičky
Papriku vložíme do hrnce nebo do pekáčku a zalijeme 2 dcl vína a 1-2 dcl vody (tak aby všechna paprika byla ponořená) a dáme vařit (nebo péct do trouby).
Když je paprika měkoučká, tak přilijeme dvě smetany, přisolíme a dáme zase prohřát.
Připravenou rybu si osolíme
A vložíme do teplé směsi. Dáme zase na 15 minut vařit (péct).
Když je ryba hotová, tak ji vyjmeme a omáčku rozmixujeme (já mixuji ponorným mixérem). Přidáme trochu solamylu rozmíchaného v trošce vody a omajdu zase povaříme. Dochutíme solí - případně i podravkou.
Podáváme např. s vařeným bramborem a je to fakt mňamka :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé